От сряда вечерта Тереза Мей ще е новият британски премиер, съобщи Камерън

От сряда вечерта Тереза Мей ще е новият британски премиер, съобщи Камерън
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Британският премиер в оставка Дейвид Камерън съобщи, че ще председателства последното си правителствено заседание утре, предаде "Гардиън".

В сряда той ще отиде в парламента, за да отговаря на традиционните въпроси към министър-председателя. След това ще се срещне с кралицата в Бъкингамския дворец, за да депозира оставката си.

"От сряда вечерта Великобритания ще има нов премиер", заяви Камерън. Той допълни, че вътрешният министър Тереза Мей, останала единствен кандидат за негов наследник, има пълната му подкрепа.

"Смятам, че Андреа Ледсъм взе правилно решение, като се оттегли от надпреварата. Очевидно е, че Тереза Мей се ползва с огромна подкрепа в Консервативната партия. Доволен съ, че тя ще е следващият премиер на Великобритания. Тя е силна и компетентнна, напълно способна е да бъде лидерът, от който страната ще има нужда през следващите години и има пълната ми подкрепа", обясни Камерън.

"Утре за последен път ще председателствам срещата на кабинета. В сряда ще бъда в Камарата на общините, за да отговарям на въпроси. След това очаквам да отида в двореца и да депозирам оставката си, така че ще имаме нов премиер в сряда вечерта", поясни Камерън.

#Дейвид Камерън #Тереза Мей #министър председател #Консервативна партия #Подкрепа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници