Заедно с бежанците в Европа влизат и терористи, заяви Меркел

Заедно с бежанците в Европа влизат и терористи, заяви Меркел
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Членове на въоръжени групировки успяват да влязат в Европа и чрез мигрантската вълна от Сирия, заяви канцлерът на Германия Ангела Меркел, цитирана от "Ройтерс".

"Отчасти бежанският поток е използван дори за нелегално влизане на терористи", заяви Меркел по време на митинг на нейния Християндемократически съюз (ХДС) в Източна Германия.

Според изнесени днес данни на германския център за трудоустрояване най-малко 30 000 бежанци са си намерили работа в страната от пролетта на 2015 година, но правителството продължава да полага усилия да осигури прехрана на много повече безработни чрез мерки за интегриране и езикови курсове, предаде БТА, като цитира ДПА.

От постъпилите на работа между април 2015 година и март 2016-а всеки четвърти е с временен трудов договор, а повечето позиции, заети от бежанците, са в чистотата и сигурността.

"В същото време в момента има 130 000 кандидати за убежище, които са без работа и получават помощи", отбеляза ръководителят на Федералната агенция по заетостта Франк-Юрген Вайс.

#Ангела Меркел #Европа #членове #Сирия #мигрантска вълна #бежански поток #терористи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници