Русия гони двама служители на американското посолство в Москва

Русия гони двама служители на американското посолство в Москва
Министър Рябков потвърди изгонването на двама руски дипломати от САЩ. / БГНЕС
A A+ A++ A

Руското министерство на външните работи потвърди изгонването на двама руски дипломати от САЩ заради инцидент със сътрудник на посолството на САЩ в Москва и едновременно с това съобщи, че гони двама служители на американското посолство. Информацията е качена на сайта на руското МвнР.

Мога да потвърдя, че властите на САЩ наистина поискаха двама сътрудничи на посолството на Русия във Вашингтон да напуснат страната, като не предявиха никакви претенции към тях самите. От Държавния департамент на високо равнище ни бе предложено да не даваме гласност на този факт.

Спазването на думата обаче не е в обичаите на американските дипломати. Заради тяхната недружелюбна постъпка от Москва се наложи да си тръгнат двама сътрудници на посолството на САЩ. Те бяха обявени за персона нон грата за дейност несъвместима с дипломатическия статут, заяви заместник-министърът на външните работи на РФ Сергей Рябков. Той отбеляза, че един от изгонените е участник в инцидента край американското посолство, а другият оперативен сътрудник на ЦРУ.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници