Терор в Ирак: 35 души загинаха при нов атентат в шиитско светилище до Багдад

Терор в Ирак: 35 души загинаха при нов атентат в шиитско светилище до Багдад
БГНЕС
A A+ A++ A

35 души загинаха, десетки са ранени при взрив в Ирак според последните данни, съобщи телевизионният канал "Ал Арабия" в нощта срещу петък. Според информацията, цитирана от ТАСС, терористичният акт е извършен при шиитско светилище - мавзолея на Саид Мохамед бин Али ал Хади в град Ел Балад, на 93 км северно от Багдад.

В изявление на иракските сили за сигурност се съобщава, че нападателите са убили 20 души при нападението, извършено с камикадзе, огнестрелно оръжие и минометни снаряди, предаде AFP. По време на нападението са били ранени 50 души.

След задействането на взривното устройство оцелелите са атакувани от въоръжени бойци. Пристигналите на мястото части от силите за сигурност са унищожили нападателите. Ситуацията е под контрол на силите за сигурност , отбелязват арабските телевизии.

През нощта срещу 3 юли в иракската столица бе извършен един от най-големите в последно време терористични атентати. При мощния взрив в оживения централен район Ел Карада, където се намират много ресторанти, магазини и търговски центрове, загинаха почти 300 души.

#атентат #загинали #ранени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници