Планът за връщане на Гърция към драхмата бил поръчан от Ципрас, твърди американски професор

Планът за връщане на Гърция към драхмата бил поръчан от Ципрас, твърди американски професор
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Американският професор по икономика и съветник на бившия гръцки финансов министър Янис Варуфакис Джеймс Гълбрайт хвърли поредна бомба, като обяви, че планът Б за връщане на Гърция към "нова драхма" е бил изготвен по заповед на премиера Алексис Ципрас, пишат гръцките вестници, цитирани от БТА.

В статия в електронното издание "Дием 25" на Варуфакис икономистът не само потвърждава участието си в този план, но и го оценява като оптимална оферта за Гърция.

Джеймс Гълбрайт критикува контролираните от олигарсите гръцки медии в опит да се възползват от неговата излязла наскоро книга, в която той направи разкритията си за този план, за да го обвинят или просто да въвлекат в поредна игра Янис Варуфакис.

Професорът твърди, че подготовката на първоначалния план в случай че Гърция бъде принудена да излезе от еврото "е била поискана от премиера Алексис Ципрас", че малка група от хора са работили по него в продължение на близо шест седмици и че в крайна сметка в първите дни на май е бил внесен "меморандумът план Х".

В публикацията си американският икономист и съветник на Варуфакис горещо подкрепя бившия финансов министър, като изказва задоволство от това, което е направил за него.

На свой ред Варуфакис атакува за сетен път критиците си, като казва, че той и Гълбрайт са защитили републиката.

#Янис Варуфакис #Алексис Ципрас #драхма #евро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници