Обама: Готов съм да предам щафетата на Клинтън

Обама: Готов съм да предам щафетата на Клинтън
Снимка: под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Президентът Барак Обама се включи за първи път в предизборната кампания на Хилъри Клинтън, вероятния кандидат на Демократическа партия за негов наследник в Белия дом, като похвали нейната енергия и динамизъм пред избирателите в Северна Каролина, един от колебаещи се щати, в които позициите на демократите и републиканците са почти изравнени, предадоха световните агенции.

"Аз съм тук днес, защото вярвам в Хилъри Клинтън и искам вие да помогнете тя да бъде избрана за следващия президент на Съединените американски щати. Готов съм да предам щафетата", заяви Обама, цитиран от БТА.

Според наблюдателите в този щат през следващите месеци се очаква ожесточена борба между Клинтън и кандидата на републиканците, милиардера Доналд Тръмп за гласовете на неопределилите се избиратели.

По последни данни на социолозите Клинтън е увеличила преднината си пред Тръмп до 13 процента.

Обама посочи, че никога не е имало по-компетентен мъж или жена за президентския пост, предаде Асошиейтед прес. По думите му Клинтън е била "забележителен държавен секретар".

Той сподели как е водил дебати с бившата първа дама през 2008 г., когато двамата се бориха за номинацията на демократите за президентския пост: "Тя знаеше всичко, което става /в страната/, всяко събитие, всяка подробност", каза Обама.

Хилъри Клинтън пристигна в Шарлот заедно с Обама на борда на президентския самолет "Еър форс уан", после двамата отидоха на митинга в бронираната лимузина на Обама, известна като "Звяра".

Президентът първоначално планираше да участва в предизборен митинг на Клинтън през юни, но бе принуден да отложи пътуването поради терористичното нападение в Орландо, Флорида, където американец от афганистански произход уби 49 души в гей клуб.

#президент #Барак Обама #Демократическа партия #Хилари Клинтън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници