Обама подкрепи Хилари Клинтън за президентските избори

Обама подкрепи Хилари Клинтън за президентските избори
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Американският президент Барак Обама за първи път взе участие в митинг в подкрепа на бившия държавен секретар Хилари Клинтън. Тя вече си осигури номинацията за официален кандидат на Демократическата партия в президентските избори на 8 ноември. "Аз съм тук днес, защото вярвам в Хилъри Клинтън.

Искам да я изберете за следващ президент на САЩ", каза Обама, говорейки пред поддръжници на Клинтън на митинг в Шарлот, Северна Каролина. Следващият месец в този щат демократите очакват ожесточена борба с най-вероятният кандидат на републиканците - милиардерът Доналд Тръмп.

Президентът сподели своя опит от дебата с бившата първа дама през 2008 г., когато двамата се бореха за правото да представляват Демократическата партия в надпреварата за президентския пост. "Тя знаеше всичко, което се случва (в страната), всяко събитие, всеки детайл" увери Обама. Според него Клинтън е била „чудесен държавен секретар". "Моята вяра в Хилъри Клинтън винаги бе оправдавана", каза Обама.

Президентът трябваше да присъства на митинг от кампанията на Клинтън през юни, но бе принуден да отложи пътуването заради терористичната атака в Орландо (Флорида), където американец от афганистански произход разстреля 49 и рани над 50 души в нощен клуб за хомосексуалисти.

Северна Каролина е един „колебаещите се” щати, в който позициите на демократи и републиканци са равни, и там тече интензивна борба за гласовете на неопределилите се избиратели. Такива, според експертите, са Айова, Вирджиния, Уискънсин, Колорадо, Мичиган, Невада, Ню Хемпшир, Охайо, Пенсилвания и Флорида.

Проучванията показват, че в осем от 11 региона Клинтън изпреварва по популярност Тръмп сред избирателите. Според някои от последните социологически проучвания кандидатката на Демократическата партия би имала подкрепата на около 10% повече американци, отколкото съперника й републиканец.

#избори #президент #Хилари Клинтън #Барак Обама #Подкрепа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници