Заснеха непознато морско чудовище

Заснеха непознато морско чудовище
Най-вероятно животното е от вида Deepstaria enigmatica. Той е с много тънка мембрана и достига 60 см диаметър. Снимка: thetruthbehindthescenes.org
A A+ A++ A

Странно създание, заснето край сондаж насред океана, предизвика много предположения и спорове в интернет, но морски биолози вече мислят, че са го разпознали.

Догадките какво може да е това същество варират от непозната версия на чудовището от Лох Нес до плацента на кит, предаде БТА.

Тъй като авторите на кадрите не разкриват къде са направени, съществуват и мнения, че всичко може да е монтаж.

Според други записът е автентичен, защото иначе щеше да е много по-драматичен. Не е ясно и колко голямо е животното. Вижда се една тръба, пред която то се движи, но не се разбира какъв е диаметърът й.

За биолозите обаче животното не е толкова странно. То изглежда пихтиесто, но всъщност притежава доста тънка мембрана. Някои го сравняват със сатенен чаршаф. Това показва, че създанието няма скелет, мускулатурата му е слаба, ако въобще я има.

Каквото и да е, надали е голям силен звяр, а по-скоро е нещо доста крехко. Уста или сензорни органи не се виждат. Освен това странното същество почти не се движи, а когато го прави, се полюшва от течението.

Няколко морски биолози обаче мислят, че разпознават странното създание. Според д-р Даниъл Бъчър от университета „Садърн крос“ в Австралия на кадрите добре се виждат половите органи, които приличат на полови жлези на медуза.

Затова, макар и да не може да каже точно какъв е видът на животното, той залага на някаква необичайна дълбоководна медуза.

Най-вероятно животното е от вида Deepstaria enigmatica. Той е с много тънка мембрана и достига 60 см диаметър. Макар и заснетото същество да изглежда много по-голямо, то или е някакъв гигантски екземпляр, или намираните досега няколко представители на вида са били необичайно малки.

#медуза #учени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници