Добрев избрал Харитонова, за да либерализира енергийния пазар

Добрев избрал Харитонова, за да либерализира енергийния пазар
Най-важното нещо е либерализацията на пазара и Харитонова от страна на ДКЕВР най-активно работеше по това, заяви Делян Добрев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Предложената за заместник-министър с ресор енергетика Евгения Харитонова има визия за развитието на сектора, категоричен е министър Делян Добрев.

Евгения Харитонова, която е досегашен член на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), ще поеме поста заместник-министър на мястото на Валентин Николов, който стана директор на АЕЦ „Козлодуй“.

„Най-важното нещо е либерализацията на пазара и тя от страна на ДКЕВР най-активно работеше по либерализацията на пазара. Това е една много голяма задача, която ние имаме за втората половина на тази година“, заяви Делян Добрев, цитиран от „Фокус“.

Министърът изрази мнение, че мораториумът върху добива на шистов газ по метода „хидравличен удар“, или „фракинг“, трябва да остане в сила, но текстовете, които ограничават добива на конвенционален газ, категорично трябва да се коригират.

„Докато хората не са убедени, че проучването защитава в достатъчно голяма степен всички нас и околната среда, мораториумът трябва да остане“, заяви Делян Добев.

Министърът увери, че ежедневно работи за разрешаване на проблема в ОЦК – Кърджали.

„За съжаление ОЦК – Кърджали, не е „ГОРУБСО“ – Мадан, където държавата имаше механизъм с отнемане на концесията, за да форсира решаването на въпроса. Тук отношенията са търговски, между частни компании и банки“, обясни той.

#ОЦК – Кърджали #шистов газ #енергетика #Делян Добрев #Евгения Харитонова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници