Велосипедисти готвят протест в столицата

Велосипедисти готвят протест в столицата
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Велосипедисти се организират в социалните мрежи за нов протест в столицата. Целта е да се привлече общественото внимание и най-вече да се обърне внимание на шофьорите да са по-внимателни с велосипедистите на пътя. Група, която се е нарекла "Критична маса" е обявила на стената си във "Фейсбук", че протестът ще се проведе на 8 юли, следващия петък и ще тръгне от пилоните до НДК.

От постовете става ясно, че капката, която е преляла търпението на велосипедистите е случаят от четвъртък вечерта по време на станалите вече традиционни нощни велоразходки. Според техния разказ, водач на такси се е опитал с клаксона си за разпръсне групата от 50 души, а след това е прегазил един от велосипедистите в групата, ударил други и опитал да избяга с колата си.

"Борим се за по-толерантно отношение към велосипедистите, борим се за по-адекватна вело-инфраструктура, борим се за оцеляване", обобщават целите си организаторите.

Като цяло те апелират към водачите да им осигуряват по-голяма дистанция, да не паркират колите си на алеите, а пешеходците да не се разхождат по велотрасетата. Има и апел към общините да са по-отговорни когато се градят велоструктури.

#велосипедисти #социални мрежи #протест #път #такси #клаксон #пешеходци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници