7-годишно момиченце пострада тежко при падане от въжен парк в Благоевград

7-годишно момиченце пострада тежко при падане от въжен парк в Благоевград
БГНЕС
A A+ A++ A

Момиченце на 6 години и 9 месеца е транспортирано за "Пирогов" с мозъчен хематом, след като падна от 2-метрова височина на въжения парк над Благоевград, предаде БГНЕС. Инцидентът стана към 13 часа днес на общинския въжен парк "Коколандия" в парк "Бачиново".

Според инструкторите от въжения парк, момиченцето било редовен посетител от седмици, инструктирано е. По време на инцидента с детето, инструкторите били с гръб към него, тъй като имали и друга група деца. Момиченцето, наблюдавано от майка си, се придвижвало по въжения мост, който е елемент за преодоляване от деца на възраст 5-8 години.

Детето се е придвижило по елемента, след като преместило двата карабинера на предпазния колан по водещото въже. Най-вероятно обаче и двата карабинера не са били закопчани към водещото въже и то паднало на гърба си, заради което не е могло да диша и да си поеме въздух, след кратко дишането се е възстановило.

Линейката пристигнала за 8 минути. След направените му изследвания, момиченцето е транспортирано в 14.40 часа за УМБАЛСМ „Пирогов” с мозъчен хематом, обясни хирургът д-р Соколов. След инцидента паркът бе затворен, започна проверка на съоръженията и правилата за безопасност.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници