Бивши полицаи работели във фирми на престъпните групировки в Бургас

Бивши полицаи работели във фирми на престъпните групировки в Бургас
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бивши служители на полицията, които в последните години от работата си са били на ключови позиции, вече са във фирми, които са собственост на престъпните групировки в Бургас. Това каза по време на парламентарния контрол министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

"Oт времето, когато съм министър няма основания да се твърди, че полицейски служители поддържат връзка с престъпни групировки", отбеляза тя. Във връзка със съмнения за обвързаност на служители на МВР и престъпни групировки, тя обясни, че е добре да се погледне историята. "От времето, в което съм министър няма никакви основания да поддържам тези твърдения", коментира Бъчварова.

Министърът увери, че МВР е взело мерки за сигурността на туристите като отбеляза, че разпоредени проверките се извършват в Несебър и Бургас, където се провеждат и специализирани операции. В Бургаска област има 739 командировани полицаи. А от средата на май са започнали съвместни операции на МВР, НАП, ДАИ, Комисията за защита на потребителите, Регионалната здравна инспекция, митниците и др., отбеляза Бъчварова.

Тя допълни, че се осъществяват и проверки на МВР в страната от февруари върху МПС и са взети мерки по летищата и специално това в Бургас.

#МВР #министър на вътрешните работи #Румяна Бъчварова #проверки #полицаи #Несебър #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници