Четирима от сблъсъка заради "Вълците на Путин" отиват на съд за хулиганство

Четирима от сблъсъка заради "Вълците на Путин" отиват на съд за хулиганство
Снимочка: Ночные волки
A A+ A++ A

Четирима души от сблъсъка тази сутрин пред бургаската бензиностанция на О Ем Ви ще бъдат дадени на съд за дребно хулиганство, съобщи прокуратурата в Бургас.

Тази сутрин на бензиностанцията възникна конфликт между група привърженици на патриотичната паравоенна организия "Български войнски съюз" влезе в конфликт с протестиращи срещу преминаването през града на приближената до президента на Русия Владимир Путин рокерска група "Нощни вълци".

Според привържениците на воинския съюз те били нападнати от "30 агенти на украинските спец.служби-провокатори", Според тяхната версия били нападнати "няколко жени, наши симпатизантки, и придружаващите ги мъже", а в "провокацията" били включени и "партията на Местан и турски агенти", както и "престъпна пасмина от соросоиди и агенти на Ердоган". Според очевидци обаче, между които и репортер на "Дневник", протестиращите срещу рокерското шествие от Русия са били тласкани по земята, ритани и нападани с електрошокови палки.

Бургаската районна прокуратура информира, че конфликтът между двете групи е преминал в сбиване и късане на дрехи.

На четирима с инициали Иво Д, Иван И. ,Атанас М. и Евгений Щ. са съставени актове за дребно хулиганство Материалите са внесени в районния съд, където ще бъде разгледано делото. Районната прокуратура Бургас в Бургас обаче настоява, че става дума за престъпление по Наказателния кодекс и ще иска четиримата да бъдат съдени по наказателния кодекс за по-тежкото провинение - хулиганство.

Организацията "Протестна мрежа" написа във "Фейсбук", че зад инициалите И. П. се крие нейният член Иван Панчев, а във видеото от конфликта се вижда, че той е ритан. Според Протестна мрежа той ще бъде съден заради това, че носел провокативен плакат. Според "Клуб Z" на съд отиват по двама души от двете групи.

#Владимир Путин #рокерска банда #бензиностания #Бургас #Фейсбук #Районна прокуратура #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници