Меркел: Няма необходимост от промяна на европейските договори заради Брекзит

Меркел: Няма необходимост от промяна на европейските договори заради Брекзит
Ангела Меркел / БГНЕС
A A+ A++ A

Няма необходимост от промяна на европейските договори на фона на референдума за излизане на Великобритания от Евросъюза. Това заяви федералният канцлер Ангела Меркел.

Лидерите на 27-те страни-членки на Европейския съюз проведоха конструктивни разговори за по-нататъшното развитие на Евросъюза след референдума във Великобритания, каза тя. “Ние обсъдихме какво означава решението на Обединеното кралство за нашата работа и как ще продължим по-нататък. Ние имахме съдържателни, добри и конструктивни обсъждания“, каза Меркел.

„Ние още веднъж изразяваме своето съжаление относно решението на британските граждани, но ние също така подчертаваме, че го уважаваме“, добави тя. Мащабите на влиянието на резултатите от британския референдум върху германската и европейска икономика за момента трудно могат да бъдат оценени, смята канцлерът.

На 23 юни жителите на Великобритания гласуваха на референдум за напускане на Евросъюза. Тази позиция беше подкрепена от 52% от избирателите, на обратното мнение бяха – 48%. За напускане гласуваха Англия и Уелс, а за оставане Лондон, Шотландия и Северна Ирландия. Брюксел призова Лондон да започне възможно най-бързо процедурата за „Брекзит“.

#Меркел #Брекзит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници