Джон Кери в Брюксел: САЩ искат силен Европейски съюз

Джон Кери в Брюксел: САЩ искат силен Европейски съюз
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съединените щати искат силен Европейски съюз, заяви в Брюксел държавният секретар Джон Кери, който обсъди референдума за напускането на Великобритания с върховния представител по външната политика Федерика Могерини.

Гласуването не доведе до резултата, на който президентът Обама и аз се надявахме. От края на Втората световна война насам, ние, всички заедно, работихме за развиването на такава структура, която да носи добър живот и ползи на нашите народи. Общите интереси и ценности, които ни обединяваха толкова дълго време, не са се променили в деня на този вот.

Решаващо е следващите дни да се осъзнае, колко е важно ЕС да остане силен. САЩ искат силен съюз. Абсолютно необходимо е никой да не се паникьосва, хората да не се отдават на реваншизъм. Убеден съм, че ще успеем да намерим решение по онези въпроси, които са важни за всекидневието на нашите граждани.

В същото време САЩ ще запазят специалните си отношения с Великобритания. Аз и президентът Обама ще направим всичко възможно да помогнем за плавното и разумно протичане на този преходен период, заяви Кери след срещата си с Федерика Могерини.

#Джон Кери #Федерика Могерини #Великобритания #референдум #Обама #ЕС #САЩ #президент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници