Руската Дума ще подкрепи с постановление британците след референдума

Руската Дума ще подкрепи с постановление британците след референдума
БГНЕС
A A+ A++ A

Парламентарната комисия по външна политика да подготви постановление в подкрепа на британците след референдума за членството на страната в Европейския съюз. Това възложи на депутатите от комисията председателят на руската Дума Алексей Наришкин, предаде кореспондентът на БНР в Москва. Преди допитването Наришкин коментира, че Москва ще уважи всяко решение на британците, но посочи, че руската страна предпочита силен Европейски съюз.

Лидерът на крайните националисти Владимир Жириновски предложи Думата да излезе с решение за солидарност с народа на Великобритания за излизане от ЕС. Предложението на председателя на Думата бе определено от съпартиеца му и заместник-председател на комисията по външна политика Александър Романович като популизъм.

Влиятелният икономист Алексей Кудрин, който е и заместник-председател на Съвета по икономическа политика при президента, каза, че излизането на Лондон от Евросъюза няма да повлияе съществено на Русия, тъй като тя има достатъчно свои проблеми. Сенаторът от Горната камара на руския парламент Константин Косачов смята, че резултатите от вота ще окажат влияние върху отношенията между Москва и Лондон.

Преди седмица и постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов, обяви, че ако се стигне до излизане на Лондон от ЕС, Москва ще трябва да изгражда други тип отношения с Великобритания.




#Руската Дума #Наришкин #референдум #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници