Германски експерти: Разгарящият се конфликт НАТО-Русия може да доведе до война

Германски експерти: Разгарящият се конфликт НАТО-Русия може да доведе до война
БГНЕС
A A+ A++ A

Изострянето на конфликта между НАТО и Русия може да доведе до война. За това предупредиха днес германски експерти, цитирани от БНР. Преди дни подобно опасение изрази и самият германски външен министър Франк-Валтер Щайнмайер.

Изказването на Щайнмайер, че не бива да се подхожда така остро към Русия и да се загърбва диалогът, бе последвано от остри критики от други членове на НАТО. Той обаче получи подкрепа от съветника на германското правителство за Русия Гернот Ерлер, както и от организатора на конференцията по сигурността в Мюнхен Волфганг Ишингер.

Дрънкането на оръжия и разполагането на войски паралелно по границите на НАТО и Русия и от двете страни се прави на принципа на махалото и може да се стигне и до гореща конфронтация, заяви Ерлер.

Същото предупреди и Ишингер. НАТО не трябва да се поддава на провокации и не бива да язди върху спора с Русия, а да го уталожва, каза той. Ишингер разкритикува сегашната политика на НАТО към Русия, която залагала само на заплаха с оръжие, а пренебрегвала диалога. Трябва да се говори и да има контрол върху въоръжаването, не обратното, предупреди Ишингер.

#НАТО #Русия #Германия #Щайнмайер #война

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници