БСП поиска оставката на министъра на образованието Меглена Кунева

БСП поиска оставката на министъра на образованието Меглена Кунева
БГНЕС
A A+ A++ A

БСП иска оставката на министъра на образованието и науката Меглена Кунева. Причината е провалът на реформата в просветата, съобщи в Стара Загора лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

Според Нинова не е нормално единия ден да оповестиш 10-процентно увеличение на заплатите на учителите и още същата вечер да се окаже, че заетите в сферата на образованието са били излъгани.

Припомняме, че ден след като Кунева обеща 10-процентно увеличение на учителските заплати от догодина министър-председателят Бойко Борисов отрече темата да е била обсъждана и каза, че е научил от медиите за лансираното увеличение на учителските заплати.

"Учителският събор беше гавра с българските учители – да ги караш от цялата страна и да им държиш реч, без да им дадеш възможност да си кажат мнението. Да им кажеш, че ще им вдигнеш заплатата с 10%, а на другия ден министър-председателят го опровергава", отбеляза лидерът на БСП.

Образователната политика е приоритет и е крайно време министър-председателят да се ангажира с нея и да настоява тя да има цел и посока, коментира Нинова, предаде кореспондентът на bTV в региона.

#Кунева #оставка #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници