Телефонен измамник отива на съд - измъкнал 1400 лева от баба

Телефонен измамник отива на съд - измъкнал 1400 лева от баба
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Районната прокуратура в Троян внесе в съда обвинителен акт срещу мъж от Горна Оряховица, който измамил възрастна жена по схемата "пари за операция на близък". Престъплението е извършено на 19 декември 2015 г. 

Около 19 часа на домашния телефон на пострадалата жена се обадил Христо Г. Той казал, че е от енергото, че е станал инцидент с дъщеря й, заявявайки на старицата: "Удари я ток и е в критично състояние, в момента се намира в опериционната". 

Измамникът заявил, че спешно трябва да се внесат парите за операцията, която струвала 6000 евро. Жената му обяснила, че е пенсионер и че няма толкова пари. Тогава той я попитал колко пари може да набави и тя му отговорила, че разполага с 1400 лева. Мъжът й казал да остави телефонната слушалка, без да прекъсва връзката, да вземе парите, да ги преброи на глас. 

После я попитал в какви банкноти са и да му продиктува серийните номера на всяка една от тях.Разговорът им продължил около два часа. Междувременно жената му била обяснила къде живее. Около 21 часа мъжът и казал да излезе на пътя и да чака пред дома си с парите. Измамникът пояснил, че ще пристигне човек, на когото трябва да ги предаде. Почти веднага при нея дошъл мъж, и бабата му дала сумата. 

След като се прибрала, телефонът отново звъннал, а същият мъжки глас с насмешка казал "полиция". Едва тогава уплашената и притеснена жена осъзнала, че е измамена. Христо Г. е осъждан многократно. В момента изтърпява наказание "лишаване от свобода" в затвора в Ловеч. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Троян.

#измамник #телефон #баба #Троян #сума

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници