ТИР-ове блокираха Митническия терминал в Пловдив

ТИР-ове блокираха Митническия терминал в Пловдив
БГНЕС
A A+ A++ A

ТИР-ове блокираха днес достъпа до Митническия терминал в Пловдив в знак на протест срещу задължението да се плащат такси от 31 лв. всеки път, когато автомобилът трябва да премине през митницата, тъй като входът е на територията на частен имот.

Абсурдът датира от поне 12-13 години, когато общинският дотогава Митнически терминал бе приватизиран. На ден през него преминават около стотина ТИР-а, каза за БГНЕС Йордан Арабаджиев, председател на Националния съюз на международните превозвачи, някои по два пъти. Всички те плащат на частния собственик по 31 лв. на всяко влизане, а Агенция Митници през цялото това време така и не осигури свободен достъп до себе си. Знак за протести имаше преди месец, според Арабаджиев сигналът е неглижиран.

 Боян Тодоров, зам.-началник на Митница-Пловдив заяви, че в момента се проектират вход и изход, които ще бъдат свободни. Той каза още, че очаква до месец проблемът да бъде решен. Блокадата днес започна в 8 часа и ще продължи до 12. Само за час и половина се бяха натрупали поне 30-40 автомобила.

#ТИР-ове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници