Борисов: Излиза, че съм бил прав по темата за флотилията - излизат неща, които са били договаряни и поемани като ангажимент

Борисов: Излиза, че съм бил прав по темата за флотилията - излизат неща, които са били договаряни и поемани като ангажимент
БГНЕС
A A+ A++ A

Засега границата е спокойна, засилихме повече постовете, водим дипломация и се надявам и писмото на външния министър  и моето до Европейския съвет да включим това като точка, а новият съвет ще изиграе необходимата роля и ще има необходимия резултат. Тези дни се наслушах на анализатори и на какви ли не коментари по тази тема.

И колкото минава повече време, това показва, че съм бил  прав да съм много тревожен преди няколко дена, защото едно по едно започват да излизат неща, които са договаряни, преговаряни, просто не сме информирани всички затова, което са поемали като ангажимент. За мое най голямо съжалине , виждате, накрая идва при мен сметката.  Вие като наблюдавате какво се случва, аз не съм си измислил тази флотилия, нали, се разбира сега, че не съм си измислил.

Бойко Борисов съобщи още, че дипломацията ни работи, за да започне обратното връщане на бежанци в Турция.

Актуалните теми премиерът коментират при посещението си в Дивотинския манастир край Банкя, където отиде и патриарх Неофит. Двамата присъстваха на църковния празник на манастира и честитиха празника на миряните, като отбелязаха вложените средства и обновените сгради на Светата обител.

По темата за решението на Арбитражния съд в Женева за АЕЦ „Белене“ премиерът Борисов заяви, че се случва това, за което е предупреждавал през 2006г. „Аз лично бях много по-загрижен за решението на арбитража, за радост най-лошите ми предчувствия не се сбъднаха“, подчерта Борисов. Той допълни, че е важно с нормален, прагматичен работен план с партньорите от „Росатом“ да се проведат срещи и да се нормализират отношенията между двете компании-НЕК и Росатом, за да се намери най-доброто решение. „Ако намерим къде да го продадем заедно с руската страна, това ще бъде най-доброто решение“, заяви Борисов.

„Важно е да се уравновеси тонът, да се подобрят отношенията и да се проведат прагматични разговори с руската страна, за да постигнем максимален ефект, в случая с флотилията по-трудно ще успеем“, коментира премиерът.

В отговор на въпрос за увеличението на учителските заплати Борисов посочи, че тази тема той не е обсъждал към момента с министъра на финансите. „Може би има резерви в МОН за увеличение на учителските заплати. Ако те двамата са говорили значи всичко е наред“, допълни премиерът. Той отбеляза, че за анонсираното от министъра на образованието увеличение ще са необходими над 250 млн. лв. годишно.

#Борисов #флотилията #ангажимент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници