Германия се превръща в буре с барут - нараства омразата към мюсюлмани, роми и чужденци

Германия се превръща в буре с барут - нараства омразата към мюсюлмани, роми и чужденци
БГНЕС
A A+ A++ A

Германците се радикализират – омразата към инакомислещи и чужденци се увеличава притеснително. Радикалните убеждения са широко разпространени в немското общество, показва увеличаващото се отхвърляне на мюсюлмани, роми, търсещи убежище или хомосексуалисти, сочат резултатите от проучване на университета в Лайпциг.

В. „Билд“ стига до извода, че много радикално настроени хора намират политическата си родина в „Алтернатива за Германия“(АГ).

Половината от запитаните заявили, че се чувстват в собствената си страна понякога чужденци поради многото мюсюлмани. През 2014 г. утвърдително на подобен въпрос са отговорили 43%. Близо половината (49,6%) подкрепят идеята ромите да не бъдат допускани до централните части на градовете. 40,1 на сто от анкетираните приемат като „отвратително“, когато хомосексуалисти се целуват на публични места.

През 2013 г. нежелаещите да виждат такива прояви са били 25,3%. Една впечатляваща част от анкетираните – 10,6%, са на мнение, че Германия трябва да има един водач, който да ръководи с твърда ръка страната в полза на всички нейн граждани. Като враждебно настроени към чужденците се очертават 22,7% от запитаните, които живеят в източните райони на Германия, докато на запад процентът е 19,8. Особено радикално настроени са привържениците на „Алтернатива за Германия“(АГ).

Позицията „ Поради многото мюсюлмани понякога се чувствам чужденец в собствената си страна“ заемат 85,9% от привържениците на АГ. 89% от тях са на мнение, че ромите са склонни към престъпност. В проучването на общественото мнение са участвали 2420 души.

#мигранти #Германия #радикализиране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници