Клинтън с победа в окръг Колумбия; Сандърс иска реформа в демократическата партия

Клинтън с победа в окръг Колумбия; Сандърс иска реформа в демократическата партия
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Хилари Клинтън е победител на последните първични избори за 2016 г. в Демократическата партия, които се проведоха във Вашингтон, окръг Колумбия. В момента тя има достатъчно делегати, за да бъде излъчена като номинирания кандидат от партията, предаде Voice of America.

Клинтън и нейният съперник Бърни Сандърс се срещнаха във вторник през нощта в столицата, за да говорят за платформата на Демократическата партия, която да бъде представена на конгреса ѝ през това лято. Сандърс обещава „най-прогресивната платформа, която някога е била предлагана от демократите“. Той заяви, че тя ще „покаже кристално ясно, че Демократическата партия е на страната на трудещите се хора“. „Време беше да се направи основна трансформация на Демократическата партия“, добави той.

Много прогресивни и ултралиберални демократи са недоволни, че партията е твърде Центристка и склонна към компромиси с Републиканската партия. 

Клинтън не е коментирала срещата си със Сандърс, но от представители от нейната компания заявиха, че тя очаква шанс да се придвижи напред в „тяхното общо желание за прогресивен дневен ред“ и в спирането на кандидата за президент от Републиканската партия Доналд Тръмп.

#Хилари Клинтън #Бърни Сандърс #избори #президент #САЩ #Доналд Тръмп #кандидат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници