Путин разпореди внезапна проверка на руската армия

Путин разпореди внезапна проверка на руската армия
БГНЕС
A A+ A++ A

Владимир Путин е разпоредил извънредна проверка на личния състав и въоръжението на руската армия. Путин е върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Русия. Проверката ще продължи 8 дни и по предварителни разчети ще завърши на 22 юни, когато се навършват 75 години от нападението на нацистка Германия над тогавашния СССР, съобщава кореспондентът на БНР в Москва.

Заповедта е съобщена от военния министър Сергей Шойгу, като целта е да се установи каква е мобилизационната възможност на руската армия, състоянието на резервните формирования и местатата където се съхраняват военните запаси и техника. Друга цел е доколко военните, регионалните власти и местните военни управления могат да организират полеви пунктове за управление на отделните видове части с акцент върху използването на армията в различни кризисни ситуации.

Внезапните проверки бяха възобновени с идването начело на отбранителното министерство на Шойгу през 2012 година, а последното подобно мероприятие беше разпоредено в Южния и Централния военни окръзи на Русия през зимата на тази година.

В последно време годишно в страната се провеждат повече от 3 хиляди учения на различно равнище с цел поддържане на боевата готовност.

Според проведено наскоро обществено проучване за това дали е НАТО е враг на Москва, утвърдително са отговорили 93% от хората.

#Путин #проверка #Шойгу #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници