Вучич: Сърбия продължава да върви към Европа, но ще работим и с Русия и Китай

Вучич: Сърбия продължава да върви към Европа, но ще работим и с Русия и Китай
Путин и Вучич по време на скорошна визита на сръбския премиер в Кремъл / БГНЕС
A A+ A++ A

Сърбия ще продължи своята стратегическа посока към евроинтеграция, но заедно с това ще работи с Русия и Китай. Това заяви днес досегашният премиер Александър Вучич, цитиран от МИА и Танюг. Той по всяка вероятност ще запази поста си след като предложи нов кабинет в следващите дни.

„Сърбия не е променила стратегията си и ще продължи по европейския си път, както ще продължи и отличната си съвместна работа с Русия и Китай”, изтъкна Вучич. На днешната пресконференция Вучич неколкократно избегна да отговори пряко на въпросите относно решението му да отмени свои посещения в Брюксел и Вашингтон. „Няма значителна промяна в отношенията със САЩ и ЕС”, заяви Вучич.

Вучич отмени визитите си в Брюксел и САЩ след публикации в проправителствен сръбски вестник, че посланиците на ЕС и САЩ подкрепят уличните протести в Белград срещу неговото правителство. Визитата му в Брюксел бе запланувана за 21 юни. Там той щеше да вземе участие в официалното откриване на преговорите между Брюксел и Белград за приемането на страната в ЕС.

Вучич трябваше по-късно да посети САЩ за преговори с американски официални лица, отбелязва АП. Европейската комисия и посолството на САЩ опровергаха публикации в белградския "Информер", че посланиците на ЕС и САЩ в Белград подпомагали радикализирането на антиправителствените протестни акции в сръбската столица.

#Вучич #ЕС #САЩ #Русия #Китай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници