Изхвърлят Русия от Евро 2016 при нова изцепка на феновете

Изхвърлят Русия от Евро 2016 при нова изцепка на феновете
БГНЕС
A A+ A++ A

УЕФА наказа Руския футболен съюз с глоба от 150 000 евро и условно дисквалифицира отбора, след разследването на безредиците около мача с Англия на Евро 2016. Европейската централа откри дисциплинарно дело по отношение на Русия на 12 юни за "масови безпорядъци, расистко поведение и използване на пиротехника". Дисквалификация на отбора ще последва при подобни безредици на който и да е мач на "Сборная" във Франция.

Решението обаче се отнася само за евентуални инциденти вътре в стадионите. Руската федерация може да обжалва решението. След края на мача с Англия на стадион "Велодром" в Марсилия група от около 30 ултраси на Русия проникна в сектора с английски запалянковци, нападна няколко от тях и се опита да им отнеме знамената. Руските хулигани също така замеряха с предмети противниковите фенове.

Санкцията е сравнително лека, тъй като и на миналото Европейско първенство Русия бе наказвана заради поведението на феновете си. В най-лошите случаи на отбора можеше да бъдат отнети точки или да бъде изхвърлен от турнира.

#Руския футболен съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници