Убиецът от гей-клуба в Орландо сам имал хомосексуални наклонности

Убиецът от гей-клуба в  Орландо сам имал хомосексуални наклонности
БГНЕС
A A+ A++ A

Убиецът от гей-клуба Pulse в Орландо Омар Мартин също имал хомосексуални наклонности, съобщи вестник „Ню Йорк пост“. Изданието се позовава на интервю на бившата съпруга на престъпника Ситора Юсуфий за бразилска телевизия. Тя му била съпруга в продължение на три месеца през 2009 година. Сегашният й съпруг Марко Диас съобщи от нейно име, че Матин имал хомосексуални наклонности. Дори в нейно присъствие неговият баща го наричал хомосексуалист. Диас добави, че "ФБР помолило да не разкрива това пред американски те медии".

За нетрадиционната ориентация на Матин разказа пред медиите и бивш негов колега от полицейската академия, чието име не се посочва. Изданието Palm Beach Post пише, че веднаж Матин го поканил на свиждане. Мъжът добави, че той, Матин и други колеги са посещавали гей- клуба след занятия в академията, която е към колежа „Индиън Ривър“, щата Флорида. По-рано стана известно, че посетителите на гей клуба са виждали Матин в заведението.

В неделя Омар Матин откри стрелба в заведението, убивайки 49 и ранявайки 53 души. Той бе ликвидиран от полицията. Инцидентът е с най-много жертви в подобен род престъпления в САЩ. Групировката „Ислямска държава“ обяви, че убиецът с афганистански произход е извършил масовото убийството от името на джихада. В същото време властите на САЩ още се въздържат да кажа окончателно дали убийството е терористичен акт или криминално престъпление, предаде РИА-Новости.

#Орландо #ислямска държава #джихад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници