След като скъса с левицата, Алгафари се подхлъзна в свръхестественото - само царят бил обединител на необединимото

След като скъса с левицата, Алгафари се подхлъзна в свръхестественото - само царят бил обединител на необединимото
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Аз не съм монархист по убеждение, а с Негово величество сме се поздравявали веднъж или два пъти преди повече от десет години и нямам водени разговори със Симеон Сакскобургготски за това той да се кандидатира или не и не ми е предлагал да работя за него. Това заяви в студиото на "Денят на живо" PR eкспертът Нидал Алгафари.

Причината да се обърна към Сакскобургготски е речта на Плевнелиев, късането на снимката му и новината за Митьо Очите, продължи той.

Зачудих се кой е този човек, който трябва да е баща на нацията и когато си направих анализ, кой е този човек, който ще обедини необединимото и го е правил и стигнах до Негово величество, заяви още Алгафари.

Това, че името на Симеон Сакскобургготски се появява периодично само доказва колко дълбока е политическата развала, смята от своя страна Борислав Цеков от Института за модерна политика.

Изправени сме пред първите президентски избори, в които няма дори очертани потенциални кандидати - пълна мъгла. Това показва един процес на деперсонализация в политиката, продължи Цеков.

Според думите на Алгафари Борисов със сигурност няма да е кандидатът на ГЕРБ, но той ще е този, който ще избере и който ще посочи.

Това, че се провежда референдум, по въпрос, по който самият референдум няма компетенност. Изрично в Конституцията е казано че Велико нарадно събрание решава определен кръг въпроси като този за броя на депутатите и това, че референдумът се произнася в една или друга посока, съвсем не ознава, че ще предопредели решението на Велко народно събрание, заяви Цеков.

#Нидал Алгафари #Симеон Сакскобургготски #президент #Плевнелиев #Борислав Цеков #политика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"