Всички резултати от третия ден на Евро 2016

Всички резултати от третия ден на Евро 2016
A A+ A++ A

Германия победи с 2:0 Украйна за старт на своята кампания на Евро 2016. Бундестимът взе 3 точки от опасния си противник, който на няколо пъти можеше поне да изравни.

Първият гол падна в 19-ата минута. Тогава Шкодран Мустафи бе добре позициониран и засече с глава центриране, без да остави шанс за вратаря Пятов.

Украйна притисна до стената световния шампион в края на първото полувреме и стигна до удобни положения, но късметът обърна гръб на тима.

Германия също имаше ситуации, при които да реши спора, но футболисти на Йоаким Льов демонстрираха отчайваща нескопосаност и направиха сериозни пропуски.

През втората част Бундестимът владееше инициативата и спокойно изчака края на мача, когато резервата Швайнщайгер заби втори гол.

Отборът на Хърватия започна Европейското първенство по футбол във Франция с победа. "Шахматистите" спечелиха срещата с минималното 1:0, като единственото попадение бе дело на звездата на Реал Мадрид Лука Модрич. Халфът вкара изключително красиво попадение от воле, което спокойно може да се превърне в претендент за гол на първенството.

През цялата среща хърватите играха стабилно, уцелиха и греда чрез своя капитан Дарио Сърна, като освен това пропуснаха и още добри възможности.

Шансовете на Турция пък за продължаване в следващата фаза значително намаляха, тъй като те ще имат два тежки мача - с европейския шампион от 2012 Испания и коравия тим на Чехия.

Полша удари Северна Ирландия с минималното 1:0 и започва Евро 2016 с 3 точки, които ще са много важни в тежката група, където са още Германия и Украйна. Това бе и първа победа за Полша изобщо на Европейски първенства.

Единственото попадение бе дело на Аркадиуш Милик в началото на втората част. Нападателят на Аякс стреля точно от средно разстояние и хвърли в екстаз поляците, които бяха изпълнили стадион "Алианц Ривиера" в Ница.

През целия двубой "Дружина Полска" бе по-актовния отбор и търсеше успеха по-настоятелно.

Северна Ирландия пък се събуди чак в последните минути, което бе недостатъчно.

Всички новини и най-интересното около Евро 2016 може да прочетете в Sporta.bg.

#Евро 2016

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници