С лошо време тръгва новата седмица, код жълто за цялата страна

С лошо време тръгва новата седмица, код жълто за цялата страна
БГНЕС
A A+ A++ A

Новата седмица започва с предимно облачно време. Все още на места в Западна България и Дунавската равнина ще има валежи.

В понеделник, 13 юни ще бъде облачно с валежи придружени с гръмотевици. Около и след обяд в Западна и Централна България валежите ще са значителни по количество. Възможни са градушки, предупреждават от НИМХ.

Жълт код за валежи и гръмотевични бури е обявен за цялата страна. През следващото денонощие ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Има условия за локални интензивни извалявания, възможни са и градушки.

При тази степен на предупреждение са възможни локални наводнения и затруднения при шофиране заради намалена видимост и аквапланинг. При жълт код за гръмотевична дейност хората в планински, горски и открити местности трябва да бъдат изключително внимателни.

Днес ще духа слаб, в Югоизточна България - умерен до силен южен вятър. Температурите ще се понижат и максималните ще са между 21° и 26°. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и ще се понижава.

По Черноморието ще е предимно облачно, на места с краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, който през деня ще се усилва. Максималните температури ще са 21° - 26°, температурата на морската вода е 20° - 22°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще има валежи и гръмотевични бури. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 10°.

И във вторник на много места в страната ще има валежи, временно интензивни, придружени с гръмотевични бури и усилване на вятъра. Максималните температури предимно ще са между 20° и 25°.


#валежи #код жълто

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници