Кошмарът Евро 2016: Схватки между запалянковци, окървавени глави и фен в предсмъртно състояние

Кошмарът Евро 2016: Схватки между запалянковци, окървавени глави и фен в предсмъртно състояние
A A+ A++ A

Вторият ден от Евро 2016 ще се запомни не толкова с трите мача, а с изстъпленията на запалянковците в Марсилия, главно английски и руски.

На два площада в града вчера следобед се събраха няколко хиляди английски запалянковци, много от които пийнали. Отначало група от тях започна да хвърля бутилки срещу полицаите, които в отговор пуснали в ход сълзотворен газ и димки.

По-късно 22 руски запалянковци атакуваха около 100-на британски запалянковци, които в отговор хвърляли по тях стъклени бутилки, а после отстъпили. Руснаците ги подгонили из пресечките, завързали се сбивания, при които 4 британци бяха ранени по главите. Руснаците избягали от местопроизшествието.

Полицията бе принудена да използва водно оръдие и сълзотворен газ, за да разпръсне ултрасите. Сбивания в Марсилия имаше и в четвъртък и петък. Подстрекатели пак бяха английските запалянковци, но също и местни жители. В нощта срещу петък стана масово сбиване пред ирландски пъб между англичани и местни жители. Съотношението бе около 100 срещу 50 в полза на англичаните. Полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне хублиганите. Малко преди мача Англия-Русия запалянковците на двете страни пак се сбиха - този път край стадиона „Велодром“.

Цялата статия за ексцесиите между феновете може да прочетете в Sporta.bg.

#Евро 2016

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници