Сидеров нападна Плевнелиев, обяви го за агент на САЩ

Сидеров нападна Плевнелиев, обяви го за агент на САЩ
Снимка: Европейския парламент
A A+ A++ A

Макар и с два дни закъснение, лидерът на "Атака" Волен Сидеров не пропусна по време на парламентарния контрол да използва трибуната и включените камери на БНТ, за да реагира на речта на президента Росен Плевнелиев пред Европейския парламент в Страсбург. И да го обвини, че напада Русия, служи на САЩ и се подготвя за служба в англоезична страна.

Езикът на Плевнелиев бе първото, с което Сидеров се заяде, въпреки че днес словото на националиста не блестеше нито с цветисти фрази, нито със завидна дължина, както друг път: „Тази реч беше направена на английски език, вероятно Плевнелиев да покаже своите познания по английски. Но някой би трябвало да му напомни, че българският език е официален в Европейския парламент и това слагане пред англоговорящите е заявка за бъдеща служба в някоя англоговоряща държави“, заяви Сидеров.

И попита "докога ще произвеждаме служители на американските фондации, служби, спецслужби и някакви други лобистки организации" през институциите. Речта на президента, според националиста, била като на "служител от американска администрация, а не като на горд проевропейски президент, както той самият се определи".

Този човек казва – „за нас Крим е Украйна, Украйна е в Европа“. Аз не знам историческите познания на Плевнелиев, но Украйна не е имало, когато Крим е бил в пределите на Русия“, обясни председателят на "Атака".

По думите му не Русия е разпалила войната в Украйна и не тя дестабилизира ЕС.

„На този въпрос отговори самият зам.-държавен секретар на САЩ Нюланд. Тя публично призна, че там Щатите са налели 5 милиарда долара“.

„Същата г-жа Нюланд, за която той не обелва дума в своето слово, но която пред цял свят каза много ясно – „Fuck the European Union”, т.е. майната му на ЕС. Е, г-н Плевнелиев, кой дестабилизира Евросъюза – Русия или САЩ?“, попита Сидеров.

Според водача на "Атака" твърдението на президента, че Русия не спазва принципите на международния ред е недоказуемо и опасно, защото било "враждебна реч" спрямо друга страна от страна на държавен глава. Националистът се възмути и от подкрепата за TTIP, след подписването на споразумението Европа и България щели да бъдат заляти с ГМО и какво ли не.

Сидеров обяви, че макар президентът да цитира Шарл дьо Гол, явно не помни, че "Франция напусна военнополитическия съюз с НАТО през 1966 г. Просто Шарл дьо Гол каза, че няма да са в НАТО и изгони американските бази от своята държава. Да, това е патриотизъм!"

Лидерът на "Атака", който досега два пъти бе кандидат за президент, призова българите да не позволяват повече на този пост да е човек, който "време на мандата си заработва служба в някоя американска институция". Защото иначе България можело да не съществува за следващите президентски избори.

 

#Волен Сидеров #Росен Плевнелиев #Русия #Крим #Шарл дьо Гол #НАТО #Франция #спецслужби #фондаци #Европа #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"