Манол Генов: ГЕРБ иска обществото да си мисли, че влакът лети, а той само се клати

Манол Генов: ГЕРБ иска обществото да си мисли, че влакът лети, а той само се клати
Снимка:БГНЕС
A A+ A++ A

''Като класическо популистко управление кабинетът „Борисов 2” хвърля щедър ресурс от цифри и обещания, чиято единствена цел е обществото да усети как влакът лети, докато той само се клати,'' заяви Манол Генов в декларация от името на БСП.

„Вицепремиерът Томислав Дончев реагира доста по юношески преди две седмици на разкритията, които направихме, обвини ни в липса на експертиза, а във всички наши данни ползвахме неговата експертиза. Никак не е приятно да си вицепремиер по усвояване на еврофондовете и опозицията да ти каже, че усвояването на евросредства е критично, а спасителните варианти набутват бюджета и данъкоплатеца”, изтъкна Генов.

Според левицата някой трябва да прекрати управленската терапия към обществото, чиято единствена цел е да покаже какви главозамайващи успехи има правителството.

„Властта на ГЕРБ иска хората да повярват през телевизора, че правителството сее благоденствие с европари. Стигна се до конфуза на входа на новооткрит музей да се сложи паметен знак как същият е бил с открит със съдействието на премиера. А, уж някой се възмущаваше от времето на Тодор Живков. Ето го тоталитарния култ в действие и умишлено облъчване на обществото”, категоричен бе Манол Генов.

Левицата смята, че информираните български граждани излизат от внушението за успешно усвоените еврофондове, когато ГЕРБ управлява.

„Митът се пропука-излизат числа, оценки от Европа, одити и реакции на изпълнители. Истината е категорична- поголомното харченето е от джоба на държава и бюджета и след това идва възстановяване от ЕК. По този път страната ни е обречена да се оплете в дългова спирал”, каза Генов и добави, че БСП няма да са съучастници в укриването на истината.

„Обществото има право да знае, че обявените като усвоени 99% средства от програмния период 2007-2013 г. всъщност са за сметка на джоба на българина. От информация до Комисията по Европейски въпроси и контрол на европейските фондове става ясна тревожната прогноза как бюджетите по европрограмите за периода 2014-2020 г. намаляват с около 15%.”, изтъкна Манол Генов. „Не е нужно да си икономически анализатор, а просто любознателен гимназист, за да разбереш, че политиката на правителството ни по усвояване на евросредства закотвя България на дъното на всички еврокласици”, посочват още от БСП


#евросредства #усвояване #България #ЕС #разкрития #злоупотреби #ГЕРБ #Манол Генов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници