Роднина на загинал в катастрофата с Джърмануингс съди немската компания

Роднина на загинал в катастрофата с Джърмануингс съди немската компания
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Роднина на две от жертвите на катастрофата със самолета на германската компания Джърмануингс, разбил се на 24 март миналата година във Френските Алпи, реши да съди личния лекар на втория пилот, предизвикал трагедията, предаде агенция ДПА.

Самолетът Еърбъс А320, изпълняващ полет от Барселона за Дюселдорф със 150 души на борда, се разби в резултат на умишлени действия на втория пилот Андреас Лубиц. Впоследствие стана ясно, че той е имал психични проблеми, страдал е от депресия и е имал склонност към самоубийство.

Няколко лекари, в това число и личният му лекар, са знаели за състоянието му, но не са съобщили на неговите работодатели и на властите за рисковете, които то крие, заради законите за запазване на лекарската тайна.

Мъжът, който каза, че ще съди личния лекар на Лубиц, е изгубил в катастрофата дъщеря си и внука си. Той е от Дюселдорф и вече е завел дело срещу медицинската служба на авиокомпания Луфтханза, чиято дъщерна компания е Джърмануингс, както и срещу медицинската служба към Германското авиационно управление. Според ищецът в случай като Лубиц законите за лекарската тайна не трябва да са в сила.

Подобни жалби бяха заведени вече от семейства на жертви на катастрофата срещу американското летателно училище, в което Лубиц е учил за пилот.

#самолет #катастрофа #Френските Алпи #Андреас Лубиц #Луфтханза #пилот #Дюселдорф #Еърбъс А320

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници