Облачно и хладно след вчерашните бури и порои, жълт код заради вятър по Черноморието

Облачно и хладно след вчерашните бури и порои, жълт код заради вятър по Черноморието
БГНЕС
A A+ A++ A

След проливните дъждове на много места у нас в понеделник, днес ситуацията вече се успокоява.

Вчера най-много валежи са се излели в района на София - 9 литра на квадратен метър. Междувременно продължава разчистването на щетите и пораженията след вчерашната буря в Стара Загора, Ямбол, Варна и Враца. Пороите поставиха на изпитание канализацията там. В Стара Загора щетите са най-сериозни. На места дори части от асфалта бяха изкъртени от силния порой. Пороите повишиха нивото на много реки - Тунджа се вдигна с 18 сантиметра за няколко часа.

Днес преди обяд облачността ще се разкъсва и намалява, но след обяд главно в Южна България отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще е до умерен. С него ще започне да нахлува хладен въздух.

Максималните температури ще са между 20° и 25°. Това съобщи за агенция Фокус дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Над Черноморието облачността ще променлива. След обяд по Южното Черноморие ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури между 18° и 21°. Температурата на морската вода е 19-21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на 1200 метра - около 12°, на 2000 метра – около 8°.
Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и през деня бавно ще се повишава.
И днес в югозападната половина на България ще вали, но вече по-слабо.

#облачно #дъжд #вятър #Черноморието

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници