Прокуратурата повдигна обвинения срещу двама от биячите в „Ботунец”

Прокуратурата повдигна обвинения срещу двама от биячите в „Ботунец”
БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата повдигна обвинение и разпореди задържане за срок до 72 часа на двама за размириците от 31 май в „Ботунец“ в столицата. Преди това обаче те първо трябва да бъдат намерени.

Двамата биячи са били задържани, обаче само за 24 часа, в събота. Пуснати са, материалите са били докладвани на дежурен прокурор. Сега след като са събрани нови доказателства, наблюдаващият прокурор по делото в Софийска района прокуратура е преценил, че тези доказателства са достатъчно, за да бъдат задържани за срок до 72 часа и е изготвил постановление за това.

Конфликтът, който изкара жителите на „Ботунец“ на улицата, избухна в сряда, след като българско семейство е направило забележка на шумна ромска компания в един от блоковете. В отговор на забележката празнуващите започнали да бият. В резултат на масовия побой 8 души са вкарани в болница. В петък бяха задържани двама души, а други трима се издирваха. Ден по-късно бе задържан и трети.

Днес след събиране на нови доказателства по случая Софийската районна прокуратура прецизира обвиненията на Мария Фидосова и Генчо Найденов. След преценка и анализ на всички събрани по делото материали, наблюдаващият прокурор при СРП повдигна две обвинения на Мария Фидосова за хулиганство и закана за убийство, на Генчо Найденов обвинението е също за закана за убийство. От прокуратурата казват, че: „По отношение и на двамата обвиняеми е разпоредено задържане за срок до 72 часа, като при установяването им предстои предявяване на посоченото постановление”.

#Ботунец #прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници