Петима обвинени и един обявен за издирване след акцията на МВР в Бургас

Петима обвинени и един обявен за издирване след акцията на МВР в Бургас
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на участници в организирана престъпна група от Бургас за принуда и трафик на мигранти. Вчера МВР съобщи за провеждане на полицейска операция в града, при която бяха задържани 15 души.

Обвинени са петима участници в престъпното сдружение, което според прокуратурата е създадено с цел разчистване на бизнес територии чрез принуда. Обвиняемите са използвали различни способи като заплахи, палежи и силови методи. Освен това те са обвинени и за трафик на мигранти през България.

Шести участник в групата е обявен за общонационално издирване. Прокуратурата не изключва възможността на по-късен етап да бъдат повдигнати обвинения и други участници в престъпната структура.

Като нейни ръководители са посочени Николай Мечков и Петър Биберов. Другите трима, които са с повдигнато обвинение за участие в престъпната група са с инициали Галин Б., Станислав Ст. и Румен Я. Петимата са криминално проявени, а повечето от тях са и осъждани. Обвинение на шестия участник ще бъде повдигнато след задържането му, съобщава пресцентърът на прокуратурата.

Разследващите са установили, че групата е действала поне от юни 2015 г. Използвани са и специални разузнавателни средства. Събрани доказателства има и за авторството на редица палежи на автомобили и микробуси, пише в съобщението. 

Членовете на престъпното сдружение са се занимавали и с превеждане през страната на групи от по 10-30 нелегални мигранти, което не винаги е било успешно.

Четирима от обвинените са с прокурорско задържане до 72 часа. То се налага, когато трябва да се осигури присъствието им в съда, който да реши какви мерки за неотклонение да им наложи. Прокуратурата ще поиска налагане на най-тежката мярка "задържане под стража". На петия участник прокуратурата е наложила по-лека мярка.

 

#МВР #Бургас #организирана престъпна група #палежи #бруталност #разузнавателни средства #прокуратура #нелегални мигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници