Зрелищна спецакция и арест на двама полицаи за трафик на жени в Благоевград

Зрелищна спецакция и арест на двама полицаи за трафик на жени в Благоевград
БГНЕС
A A+ A++ A

При зрелищната спецакция днес в Благоевград са задържани трима души, като двама от тях са полицейски служители. диният от задържаните униформени е служител на сектор "Борба с организираната престъпност", а другият работи в Първо РУП в Благоевград, предаде БГНЕС.

Според разследващите двамата полицаи са помагали на известния благоевградски сводник Мартин Дебелия, укривали са доказателства за престъпна дейност, а освен това са притискали свидетели. Всичко е правено с цел прикриване на престъпления, предаде Нова тв.

Мартин Дебелия е лежал във френски затвор за склоняване към проституция. Преди пет години той е бил освободен и се е прибрал в Благоевград.

Има задържани служители на МВР, потвърди пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. „На този етап ще се въздържа да Ви дам подробности, освен че акцията е отдавна и добре подготвена”, посочи тя.

„Операцията показа как действаме – безкомпромисно”, подчерта Бъчварова. Вътрешният министър поздрави за добре свършената работа служителите на МВР, които са участвали в подготовката на операцията и подчерта, че в нея са участвали и полицаи от Отдел „Вътрешна сигурност”.

От Районната прокуратура в Благоевград уточниха, че под нейно ръководство се извършват процесуално-следствени действия по досъдебно производство за трафик на жени. Провеждат се разпити на свидетели, както и обиски и претърсвания, за които е получено предварително разрешение от съда.

Около 11.30 ч. днес на ул. "Марица" в Благоевград при зрелищна акция на специализирания отряд за издирване и задържане към ОДМВР-Благоевград, бяха задържани трима души.

Баретите с качулки и въоръжени с автомати изскочиха от буса и задържаха двамата на ул. "Марица" към 11.30 часа днес. Те са проснати на земята и оковани с белезници, съобщи по-рано днес агенцията.

По неофициална информация е задържан и Мартин Дебелия. До момента обаче тази информация не е потвърдена.



#арест #полицаи #трафик на жени #Благоевград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници