Военни почести за Путин в Гърция – самолетът му ще бъде съпроводен от три изтребители

Военни почести за Путин в Гърция – самолетът му ще бъде съпроводен от три изтребители
БГНЕС
A A+ A++ A

Самолетът на руския президент Владимир Путин в гръцкото въздушно пространство ще бъде посрещнат и съпроводен от три гръцки изтребители, съобщи РИА Новости, като се позова на гръцката държавна телевизия ЕРТ.

По този начин на руския държавен глава ще бъдат отдадени военни почести.

Очаква се на летището руският президент да бъде посрещнат от министъра на националната отбрана на Гърция Панос Каменос. Днес започва двудневното посещение на Путин в Гърция, в рамките на която руският държавен глава ще се срещне с президента на Гърция Прокопис Павлопулос и с премиера Алексис Ципрас.

По време на посещението на президента на Русия Владимир Путин в Гърция, Москва и Атина ще имат възможност да подобрят политическия диалог помежду си по ключови регионални въпроси, и в частност за Сирия, заяви гръцкият премиер Алексис Ципрас в интервю за РИА Новости.

„Русия играе ключова роля, както в дипломатическо, така и във военно отношение и може да даде решаващ принос в тази посока за ефективна и координирана борба срещу тероризма. Това не е лесна задача, но ние трябва да се борим за нейното изпълнение“, каза гръцкият премиер. „В тази връзка, по време на посещението на президента Путин, ние ще имаме възможност да подобрим политическия диалог по регионални въпроси, като например сирийския“, добави Ципрас.

#Путин #Гърция #Ципрас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници