Кремъл отрече за въвеждане на руска криптовалута

Кремъл отрече за въвеждане на руска криптовалута
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Русия планира да въведе своя собствена, национална криптовалута*, съобщи в. "Комерсант". Кремъл обаче отрече за подобни намерения.

В Кремъл не се обсъжда идеята за създаване на руска национална криптовалута, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Не, в Кремъл не се обсъжда такава идея", заяви в отговор на журналистически въпрос Дмитрий Песков, прессекретар на държавния глава Владимир Путин.

По съобщение на в. "Комерсант се предвижда емитирането и регулирането на самостоятелна криптовалута на Русия, емитентите да получават лицензи, правилата за обмен да бъдат регламентирани и анонимността на плащанията да бъде сведена до минимум.

Идеята е собствената криптовалута да не се използва в сенчести схеми, да се защитят правата на добросъвестните потребители, да се поевтинят финансовите трансакции, но, от друга страна, това би затворило достъпа до водещи световни разработки, пише изданието, цитирано от Би Би Си и БТА.

"Всякакви забрани са нещо лошо и неправилно в света на международното коопериране. За различните платформи са пуснати различни криптовалути, още не е направен избор между тях", коментира идеята Александър Галицки от "Алмаз кепитъл партнърс".

*Криптовалута или Биткойн е платежна система, основана на P2P разпределена мрежова архитектура и работеща с едноименна единица биткойн, наричана виртуална валута, макар че не отговаря на общоприетата дефиниция за валута.

#Русия #криптовалута #биткойн #Кремъл #трансакция #потребители #лицензи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници