Сметната палата няма да разследва цените на лекарствата, решиха депутатите

Сметната палата няма да разследва цените на лекарствата, решиха депутатите
Десислава Атанасова (вдясно) наследи Стефан Константинов (вляво) на поста здравен министър след скандала с ценообразуването при лекарствата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите отхвърлиха предложението за одит на Министерството на здравеопазването от страна на Сметната палата за ценообразуването на лекарствата, внесено от Синята коалиция.

Скандалът с цените на лекарствата възникна след журналистическо разследване на ТВ7, което разкри, че продуктите на българския фармацевтичен производител „Софарма“ се продават по-евтино в Сърбия и Турция, отколкото на Здравната каса в България.

Т.нар. „здравен октопод“ доведе до оставката на здравния министър Стефан Константинов и назначаването на Десислава Атанасова като четвърти министър на здравеопазването в кабинета „Борисов“.

По време на заседанието на Народното събрание в сряда бяха прекратени правомощията на депутата от ГЕРБ Михаил Николовски, който е подал оставка, предаде БНР.

На пленарното заседание в петък пък ще се проведат дебатите по питането на народните представители от БСП Пламен Орешарски и Корнелия Нинова към вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков за Национална програма за реформи.

#Народно събрание #Министерство на здравеопазването #Сметна палата #ценообразуване #лекарства #здравен октопод #Стефан Константинов #Десислава Атанасова #Пламен Орешарски #Корнелия Нинова #Симеон Дянков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници