Путин предлага да се хармонизират интеграционните процеси на ЕС и Евразия

Путин предлага да се хармонизират интеграционните процеси на ЕС и Евразия
БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин призова да се пристъпи към създаване на зона за икономическо и хуманитарно сътрудничество в пространството от Атлантика до Тихия океан, предаде РИА-Новости.

„Хармонизацията на европейския и евроазиатския интеграционни процеси“ трябва да стане важна стъпка по този път, добавя Путин в статия, публикувана в гръцкия вестник „Катимерини“ в навечерието на започващото му утре двудневно посещение в Гърция.

"Очевидно е, че да се осигури на „стария континент“ достойно място в новите международни реалности е възможно, само ако се обединят потенциалите на всички европейски държави, включително на Русия“, отбелязва държавният глава. Той посочва, че сътрудничеството в региона трябва да се опира „на архитектурата на равната и неделима безопасност“.

По думите му такава работа е необходима в съвременните условия, когато Европа се сблъсква с нарастващата конкуренция от други центрове на влияние.

Руският лидер изтъкна още, че Москва и Евросъюзът няма неразрешими противоречия. „За да се осъществи връщането по пътя на многоплановото партньорство, трябва само (някои) да се откажат от порочната логика на „игра пред едната врата“ и на практика взаимно да се отчитат мнението и интересите“, подчертава се в статия на президента. Той добави, че от страна на Европа не се вижда готовност за диалог с Русия.

#Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници