В Нидерландия основаха първата мигрантска партия

В Нидерландия основаха първата мигрантска партия
A A+ A++ A

Европа вече има първата изцяло мигрантска партия. Името й е DENK ("Мисля"), а страната, в която се появи - Кралство Нидерландия, съобщава германският национален ежедневник Diсe Welt. "Движението", както членовете сами определят организацията си, е предназначено за мигранти и граждани, които имат чуждестранен произход. Но фурорът в медиите, който предизвика появата на DENK, става все по-голям с всеки изминал ден.

Корените на структурата са заложени в края на 2014 г., когато двама парламентаристи с турски произход - Тунахан Кузу и Селчук Йозтурк, решават да напуснат своята социалдемократическа фракция след спор за интеграционната политика на правителството. Това, което първоначално изглеждаше като лична война между двама мюсюлмани и нидерландската социалдемокрация, сега се оформя като нова, модерна политическа структура.


Мотото на DENK е "Гласът на нечутите", а задачите й изглеждат прости - генерирането на нова и освежаваща сила в едно общество, което е "закалено надясно през последните години". Последователите на "движението" имат за цел главно да противодействат на успеха на антиислямската партия на Герт Вилдерс, който според социологическите проучвания към момента води най-силната фракция в нидерландския парламент.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници