Страните от Г 7 с нов план срещу финансирането на тероризма

Страните от Г 7 с нов план срещу финансирането на тероризма
БГНЕС
A A+ A++ A

Страните от Г 7 – най-развитите индустриални държави - тясно ще си сътрудничат за предотвратяване на случаи на финансиране на тероризма. Новият план за действие на Голямата седморка в тази област бе приет на двудневно съвещание на министрите на финансите и на управителите на централните банки на Г 7 в японския град Сендай.

Доброто международно сътрудничество и обменът на информация са извънредно важни в ефективната борба с финансирането на тероризма, се посочва в документа. Борбата с финансирането на тероризма е една от приоритетните задачи на страните от Г 7.

Ние сме решени и занапред да полагаме всички усилия за предотвратяване на терористични актове и да противодействаме на разпространението на идеологията на тероризма – се подчертава в приетия план за действие. Той ще бъде приложен в края на 2016 г.

Планът се състои от четири точки, обхващащи сътрудничеството в обмена на информация и приемането на общи мерки за финансови санкции. Освен това министрите на финансите и управителите на централните банки на страните от групата се задължават да преразгледат мерките за предотвратяване на финансирането на тероризма, включително регулиране на банковите транзакции, а също да подкрепят затягането на стандартите на FATF (ФАТФ, Специалната група за финансови действия), чиято задача е да преследва прането на пари от престъпна дейност.



#Г 7 #финансиране #тероризма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници