Компаниите на Тръмп са спечелили стотици милиони от президентската кампания

Компаниите на Тръмп са спечелили стотици милиони от президентската кампания
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Фаворитът за президентски кандидат на републиканците – Доналд Тръмп, е спечелил милиони от кампанията си, пише в. "Вашингтон пост".

Бизнесите на Тръмп са регистрирали близо 190 млн. долара печалба, показват документи от миналия юли и от тази седмица. Почти двойно са скочили приходите на курорта му Mar-a-Lago – от 16 млн., спечелени през 2014 г. и първата половина на 2015 г., до 30 млн. от началото на кампанията му.

Продажбите на вода с марка Trump Ice са се увеличили от 280 000 на 413 000 долара, а книгата му Crippled America, която излезе на пазара през ноември, е спечелила между 1 и 5 млн. долара.

Притокът на пари подчертава един от най-необичайните аспекти на кандидатурата на Тръмп – кампанията за Белия дом да се окаже добър начин да се стимулира частният му бизнес, коментира медията. Нещо повече, когато той обяви, че влиза в надпреварата през юни, расистките му коментари заплашваха да навредят на търговията.

Доналд Тръмп отказва да разпространи публично данъчната си декларация, която би дала подробности за личните му приходи. Това разгневи републиканците, които не го харесват, както и фаворита на Демократическата партия – Хилъри Клинтън. Кандидатите за президенти в САЩ обикновено обявяват какви са личните им приходи, но Тръмп отказва да спази традицията.

Документите, които той разпространи, се отнасят до приходите на компаниите му и не отчитат разходите им. На въпрос дали кампанията се отразява добре на бизнеса говорителката на Тръмп Хоуп Хикс отговори, че той "винаги е притежавал и управлявал най-успешните" собствености.

 

#Доналд Тръмп #САЩ #президент #избори #данъчна декларация #компании #печалба #Хилари Клинтън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници