Съдебният инспекторат иска цялата сграда на ул. "Георг Вашингтон", гони от нея столичния административен съд

Съдебният инспекторат иска цялата сграда на ул. "Георг Вашингтон", гони от нея столичния административен съд
Теодора Точкова / БГНЕС
A A+ A++ A

Инспекторатът към ВСС иска цялата сградата на ул. "Георг Вашингтон" №17, в която в момента се помещава и Административен съд София-град (АССГ), предаде БГНЕС. Във ВСС е постъпило писмо от главния инспектор на ИВСС относно нужните човешки и материални ресурси за упражняване на правомощията на инспектората.

„С оглед новите правомощия на инспектората, които предоставя конституцията, ние алармирахме с това писмо отговорностите институции, а именно НС, министър-председателя, министъра на финансите, МП, ВСС за нужния щатен, човешки и материален ресурс с оглед осъществяване на новите правомощия на инспектората”, обясни главният инспектор Теодора Точкова.

В писмото е посочено и че с оглед на новите проверки ще им трябват още общо 63 щатни бройки – те са за администрация, като 19 от тях за обща такава и 44 за специализирана – експерти икономисти и юристи. Тези 63 бройки, които искат са допълнителни към сегашните 87 щатни бройки, с които разполага в момента.

ИВСС казва, че не разполага и с необходимите материални условия, за да побере необходимия щатен ресурс за осъществяване на новите правомощия. Той в момента се помещава в сграда на ул. "Георг Вашингтон" №17 и ползва 3, 4, и 5 етаж на сградата, съвместно с Административен съд София град. „Смятаме, че с оглед качественото осъществяване на новите правомощия, новите щатни бройки, които безспорно ще са ни необходими за осъществяване на новите функции на инспектората – ни трябва сграда, подходящи помещения. Като смятаме, че тази сграда би могла да бъде предоставена на Инспектората изцяло”, посочи Точкова.

Те не са давали конкретно предложение къде да се премести АССГ, но по време на заседанието на съвета се говори за това, че има идея ако Административен съд София град освободи сградата, той да се премести в на сградата на „Драган Цанков”, където е част от Софийския районен съд. В писмото си от ИВСС алармират и че са необходими средства за изработване на нов специализиран софтуер, който да проверява обстоятелствата, които са декларирани в имуществените декларации.


 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници