Париж започва разследване на причините за инцидента с египетския самолет!15 от пътниците са французи

Париж започва разследване на причините за инцидента с египетския самолет!15 от пътниците са французи
БГНЕС
A A+ A++ A

Франция ще открие разследване за причините за инцидента с египетския самолет. Очаква се изявление на френския президент Франсоа Оланд, който преди обед свика извънредно кризисно заседание на правителството във връзка с инцидента. Засега френските власти не изключват никоя хипотеза.

Първата ни задача е да се погрижим за семействата на пътниците, каза френският външен министър Жан-Марк Еро в края на извънредното правителствено заседание във връзка с изчезването на самолета на "Еджипт Еър". Министърът потвърди, че на борда са се намирали 15 френски граждани. Той заяви още, че Франция е готова да съдейства на египетските власти за намирането на останките от самолета. По-рано френският президент Франсоа Оланд разговаря по телефона с египетския си колега Абдел Фатах ал Сиси.

Никоя хипотеза не е изключена засега, каза сутринта френският премиер Манюел Валс. Според управлението на летище "Роаси - Шарл дьо Гол", цитирано от различни медии, всички процедури са били нормални снощи при излитането на самолета в 23:09 ч. Мерките за контрол на френските аерогари се прилагат все така в максимална степен при извънредното положение, въведено във Франция след атентатите миналия ноември.

Междувременно на летище "Роаси" започнаха да пристигат близки на пътниците. На място са създадени два кризисни щаба - психологически и технически.



Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници