Египетски самолет избухна във въздуха и падна край гръцки остров, не се изключва версията за терористичен акт

Египетски самолет избухна във въздуха и падна край гръцки остров, не се изключва версията за терористичен акт
Пътническият самолет на EgyptAir, който изчезна от радарите по време на полет от Париж за Кайро днес рано сутринта, се е разбил в морето. / БГНЕС
A A+ A++ A

Пътническият самолет на EgyptAir, който изчезна от радарите по време на полет от Париж за Кайро днес рано сутринта, се е разбил в морето край гръцкия остров Карпатос. Гръцки военни кораби започнаха издирване на падналия самолет. След кризисно заседание на френския кабинет Париж обяви, че започва разследване на причините за инцидента.

По последни данни самолетът е паднал в 3 часа и 29 минути местно време на около 130 морски мили (200 километра) южно от Карпатос, докато се е намирал в египетското въздушно пространство. Машината е извършвала полет от Париж за Кайро и изчезва от радарите на 280 километра от египетския бряг. В самолета е имало 56 пътници от 12 държави, между които 3 деца и 10-членен екипаж.

От пилотската кабина не е бил подаден сигнал за бедствие. Това, според френски експерт по въздушна сигурност, сочи, че всичко е станало за секунди. Затова не може да се изключи вероятността за терористичен акт. Жители на гръцки остров и капитан на гръцки търговски кораб разказаха, че рано сутринта са видели огнен взрив в небето.

Жителите на гръцки остров са видели огнено кълбо в небето приблизително по времето, когато самолетът MS804 изчезна от радарите, съобщи порталът „Аарец”. За взрив в небето е съобщил и търговски кораб, допълва ТАСС. От Кайро съобщиха също, че преди да изгубят връзка с машината, която е била на 11 километра височина, от пилотската кабина са подали сигнал за бедствие.

Бившият ръководител на френското Бюро за разследване и анализ на безопасността в гражданската авиация Жан-Пол Троадек не изключва версията за терористичен акт на борда на египетския самолет, съобщи френското радио „Ер Те Ел”. Самолетът е летял при добри метеорологични условия, посочва Троадек и допълва, че, „както изглежда, всичко е станало за един миг, тъй като пилотите не са подали сигнал за бедствие”. Поради това, „не трябва да се изключва версията за терористичен акт”, смята експертът.

 

 

 

#EgyptAir

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници