Гроздан Караджов: Най-добре да се търси вариант за саморазпускане на парламента

Гроздан Караджов: Най-добре да се търси вариант за саморазпускане на парламента
БГНЕС
A A+ A++ A

„Не мога да си обясня вчерашното гласуване на колеги от РБ срещу ветото на президента за Изборния кодекс- едни неща обещавахме на избирателите, а гласуваме точно противоположните. Този парламент вече не може да продължава да работи по този начин, той става ненужен на българското общество и най-добре да се търси вариант за саморазпускането му”. Това заяви днес в кулоарите на НС депутатът от РБ Гроздан Караджов, предаде БГНЕС. Според Караджов, има пазарлък в така формираното мнозинство.

С гласуването вчера все едно съобщаваме на сънародниците ни в чужбина- искаме диаспората да е разделена. Това не може да е политика, а грозен пазарлък, каза той. Вчера се забеляза едно безпринципно мнозинство между Атака, ГЕРБ, БДЦ, части от РБ и ПФ- между тези формации не може да има никаква принципна съгласуваност и няма тема, по която те да формират обща политика. Ако това е мнозинството, което управлява страната - тежко на държавата, посочи депутатът.

Абсолютно подкрепям да се потърси решение на Конституционния съд, за да се върнат правата на българите в чужбина да гласуват свободно,т.е. да не им се създават пречки да гласуват, каза Караджов. И добави,че кандидатът за президент трябва да е евроатлантически настроен, „а Плевнелиев това го е доказал, в Източна Европа той е един от най-ярките говорители, които показват истинските интереси на Русия и начините, по които това се прокарва в България, той е някакъв стопер на това влияние”. Ако той впоследствие не се самозаяви и не стане кандидат, тогава ще се отвори възможността за диалог извън тази кандидатура, продължи Караджов. Затова призивът ми към ГЕРБ е да поемат щафетата и да премислят внимателно предложението, което е направено от страна на ДСБ и да се явят в някаква форма на диалог с онези формации в РБ, които сме в опозиция, посъветва Караджов.

Искам да видя президентът кои точно текстове ще прати на КС - задължителното гласуване или други, защото аз мисля, че той доста избирателно ще действа, така както направи със своето вето, което не покрива обществения интерес, заяви пред медиите и Филип Попов от БСП лява България. Мисля, че корабът на ГЕРБ потъва и предсрочните избори ще станат факт, въпросът е кога, подчерта той. Ние готвим други промени на Изборния кодекс, които няма как да бъдат върнати от Конституционния съд, заяви в кулоарите и депутатът от ПФ Красимир Каракачанов. Интересно ми е какво точно ще атакува президентът - закон, който още не е станал публично достояние, тъй като не е обнародван в Държавен вестник или предполагаемите промени, които ще направим след това? Ако държавният глава не се кандидатира от партия ГЕРБ мога да ви кажа колко гласа ще вземе- 2.5%, отговори Каракачанов на въпрос на медия.


#Гроздан Караджов #РБ #Конституционния съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници