Съветът на Европа: Заради съдебните системи нещата на континента не вървят както трябва

Съветът на Европа: Заради съдебните системи нещата на континента не вървят както трябва
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Много неща в Европа не вървят както трябва, вървят в погрешната посока и една от причините за това е неадекватната работа на съдебните системи.

Това заяви генералният секретар на Съвета на Европа Торбьорн Ягланд в края на 126-та сесия на Комитета на министрите на страните-членки на Съвета на Европа, състояла се в София. „Искам специално да подчертая необходимостта от правилното функциониране на съдебната система във всички държави-членки, защото това е важно не само за всички държавни институции, но и за европейските институции.

Ако нямаме независима съдебна власт, жалко за всичко останало, което планирам“, изтъкна норвежкият председател на СЕ. Той призова журналистите да отразяват нещата каквито са, както в интернет, така и в социалните медии. „Това са неща, които ние смятаме за крайъгълни камъни на демократичното общество.

Това са неща, които трябва да бъдат наред. Ако не са наред, стават много лоши неща, като корупция, като погрешно управление и като подкопаване на държавните институции“, подчерта Торбьорн Ягланд.

 

 

#Съвет на Европа #интернет #съдебни системи #Торбьорн Ягланд #съдебна власт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници